کتان

کتان ،کتان چیست،،خواص کتان،خواص کتان قرمز،خواص کتان قهوه ای،خواص کتان برای لاغری،خواص کتان برای پوست،خواص کتان سیاه برای قناری،خواص کتان خوراکی،خواص کتانجک،خواص کتان طلایی،خواص روغن کتان قرمز،خواص بذر کتان قرمز،خواص بذر کتان قهوه ای

کتان ،کتان چیست،،خواص کتان،خواص کتان قرمز،خواص کتان قهوه ای،خواص کتان برای لاغری،خواص کتان برای پوست

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد کتان و خواص آن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.این دانه اصالتاً متعلق به سرزمین‌های ساحل مدیترانه شرقی تا کشور هندوستان می‌باشد و احتمالاً برای نخستین بار در منطقه هلال حاصلخیز توسط کشاورزان پرورش یافت. این دانه به شکل گسترده‌ای در اتیوپی و مصر باستان کشت می‌گردید. در کشور گرجستان، در غارهایی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ است، دانه های خشک شده‌ای کشف شده‌است که مربوط به ۳۰ هزار سال پیش از میلاد است. کانادا، چین، روسیه، هند، انگلستان، آمریکا، اتیوپی، قزاقستان، اوکراین و آرژانتین به ترتیب ده کشور برتر تولیدکننده این دانه در جهان هستند. مغز گردو و این دانه دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.

خواص کتان برای لاغری

تخم آن سرشار از چربی های سالم امگا ۳ و امگا ۶ و فیبرهای غذایی می باشد، خوردن این دانه باعث ایجاد احساس سیری در انسان شده سبب می گردد تا کالری کمتری مصرف نماییم و منجر به کاهش وزن می شود. در واقع تاثیر مصرف تخم ان در کاهش وزن نیز از همین ویژگی آن نشات می گیرد. اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید، که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از این تخم استفاده کنید. برای این منظور دو متد زیر به شما توصیه می شود.روش اول لاغری با این تخم: اگر ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، یک قاشق پودر این تخم را همراه با آب فراوان میل کنید، احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی های انباشته شده در بدن می گردد. روش دوم لاغری با این تخم : اگر از این تخم در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود فرایند هضم غذا کندتر شده، و غذا مدت بیشتری در معده بماند و به صورت آهسته آهسته و به تدریج وارد روده کوچک شود و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شده و اشتها کاهش یابد.

خواص کتان در رنگرزی

رنگرزی کتان اکثراً در حالت پارچه صورت می‌گیرد و روش رنگرزی آن کاملاً شبیه پارچه‌های پنبه‌ای است. چون پارچه‌های آن نیز همانند پارچه‌های پنبه‌ای گران لست و لازم است برای رنگرزی آن از رنگ‌های مرغوب استفاده کرد. برای رنگرزی این دانه عموماً از رنگرهای خمی که در برابر نور و شست‌وشو ثبات زیادی دارند استفاده می‌شود. برخی از رنگ‌های آزوئیک، گوگردی و تعداد محدودی از رنگ‌های مستقیم نیز در رنگرزی پارچه این دانه که مصرف مبلمان و پرده‌ای دارد، به کار می‌روند. نظر به این که ساختمان مولکولی کتان متراکمتر و متبلورتر از پنبه است، نفوذ رنگ به داخل الیاف نیز مشکل تر از پنبه صورت میگیردو در نتیجه رنگرزی یکنواخت پارچهٔ کتان باید با دقت بیشتری همراه باشد.

خواص کتان

قابلیت تطویل این دانه کم است، ولی اگر تحت کشش قرار گیرد و افزایش طول یابد، بع از رفع نیروی کشش میل دارد که دوباره به حالت اولیه برگردد. درجه سختی این دانه بسیار زیاد است و در برابر خم شدن مقاومت می‌کند. گرچه پارچه کتانی چروک پذیر است ولی با اجرای تکمیل‌های ضد چروک می‌توان این عیب را برطرف کرد. رطوبت بازیافتهٔ کتان حدود ۱۲ درصد است. قدرت لیف این دانه در حالت مرطوب ۲۰ درصد بیشتر از حالت خشک آن استو این حالت باعث می‌شود که به خوبی عملیات مکانیکی مراحل ریسندگی و عملیات تری را تحمل کند. مقاوت این دانه در مقابل حرارت زیاد است و تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد حرارات را که در آن شروع به زرد شدن می‌کند، بدون اینکه تجزیه بشود تحمل می‌کند. دراثر تابش نور خورشید و به مدت زیاد به تدریج از قدرتش کاسته می‌شود. این دانه در برابر محلول رقیق و سرداسیدها مقاوم است، ولی محلول اسیدهای رقیق و گرم، یا غلیظ و سرد آنرا مورد حمله قرار می‌دهد. همچنین مقاومت این دانه در برابر محلول‌های قلیایی بسیار خوب است و می‌توان آن را بارها و بارهابا محلول‌های قلیایی شست‌وشو داد بدون آنکه خسارتی متوجه آن بشود. حلالهای آلی معمولی که در خشک‌شویی‌ها به کار می‌روند، اثر مخربی روی این دانه ندارد.

ترکیب شیمیایی کتان

از این دانه در اثر فشار و بدون حرارت دادن روغنی بدست می آید که به روغن کتان (برای اینکه با روغن برزک اشتباه نشود) نامیده می شود. افزودن دانه های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی این دانه سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند. تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه های این تخم سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می شوند.

تخم کتان برای پوکی استخوان

* این تخم از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند. تحقیقاتی که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش های آزمایشگاهی بود که با این تخم تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در این تخم می باشد.

خواص تخم کتان برای کلستول خون

* این تخم می تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در این تخم می تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید.فیبر موجود در این تخم همچنین می تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

تخم کتان و سرطان

مصرف این تخم ممکن است بتواند به فرد برای مقابله و محافظت از خود در برابر سرطان هایی از جمله سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ (کولون) و سرطان پستان کمک نماید. بنظر می رسد این تخم بتواند در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کرده و همچنین می تواند جلوی ایجاد رگهای خونی جدید توسط تومورها را بگیرد. یکی از تحقیقات جدید نشان داده که این تخم یک خوراکی ایمن بوده و به فرد در مقابله با سرطان پروستات کمک می نماید.

بیشتر بخوانید : تخم شربتی چیست ♥ کنجد در بارداریخواص جو چیست ♥ گردو و کبد چربگندم پوست کنده